divendres, 5 de novembre de 2010

Festa de la creativitat!

Ahir, sense intenció, vam fer una festa de la creativitat. Havíem de preparar un ambient d'aula per grups amb materials naturals no estructurats i llavors dur-lo a classe per presentar-lo. Va ser espectacular, impressionant... Els ambients eren fabulosos tots.
El primer grup en presentar va fer l'ambient de la Natura, dirigit a infants
de primer cicle d'infantil. Un ambient heurístic, de descoberta i de concentració pels més petits. Un ambient en el que feia ganes estirar-se damunt la fullaca i sentir els renous de la naturalesa, relaxar-se i deixar-se endur. Els
més petits segur que haurien fet un festival.


El següent ambient era tant senzill que per aquest fet el feia extraordinari. Era un ambient sense intervenció de l'adult (tan sols com a observador del que passa), de joc lliure i experi
mentació, on l'infant, a través d'uns materials, feia
allò que li venia de gust fer, allò que la seva imaginació li donés.


El tercer grup havia creat l'ambient de LES POCIONS (aquest era el meu grup), pensat per P-4, P-5 o primer cicle de Primària.
Vam explicar i interpretar elconte de la "Bruixa Pessigolla i el BruixotCul de Sac", del CD de Sentiments i emocions (Tot SONA). La presentació de l'ambient va ser ben especial, ja que l'escenificació de na Montse i na Carol va ser fabulosa i ens van riure molt. Del que es tracta bàsicament és que l'infant entri en el rol de la màgia, experimenti amb diferents materials que tenen noms simbòlics i creiï les seves pròpies pocions. També l'ajudarà en l'adquisició de nou llenguatge i creació de rimes.

El quart grup va crear l'ambient d'EXPERIMENTACIÓ que estava dirigit a in

fants de 2on cicle d'infantil i del que es tractava era de fer-los experimentar a partir dels descobrim
ents de Pascal. Ge-ni-al. En Josep ens va cautivar "amb els seus encants científics" i totes ens vam posar a experimentar
i enganxar tubs, toc
ar l'aigua i intentar descobrir alguns perquès de la ciència.
I el darrer grup ens va presentar
l'ambient de LA CONSTRUCCIÓ i amb una bona qüestió: "Com ho podem fer per construir una caseta al pati de l'escola?" El projecte era més que interessant, ja que l'havien muntat per un grup d'infants i ens van explicar tot el que aquests van ser capaços de fer i crear a partir de bricks de llet, escorxa i canyes. Sorprent.

Enhorabona a tot@s les meves companyes per la feina feta. M'ho vaig passar la mar de bé i vaig aprendre molt!!! Milions de gràcies!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...