dimarts, 28 de desembre de 2010

SoMmIaR pEr InNoVaR

dissabte, 25 de desembre de 2010

WE ARE THE WORLD

Aquesta cançó és d'aquelles que mai no mor, que diu molt... i com no, compte amb els millors: Bruce Springsteen, Michael Jackson, Lionel Richie...
És una cançó d'infància, que xerra sobre la gana que molts infants pateixen cada dia, dels infants que són marginats, dels infants maltractats, dels infants amb discapacitats... en fi, de la importància que té estimar-los dia a dia.

diumenge, 19 de desembre de 2010

Pensant en el altres

Aquest és un documental que hem vist a un seminari d'Educació inclusiva i, baix al meu punt de vista, molt lligat a l'educació emocional.
El reportatge relata la història d'un mestre molt atent a les emocions dels infants, a les seves reflexions, a la seva manera de viure i de com els ajuda, els mostra, a crear LLIGAMS AFECTIUS entre ells, per tal que tots tenguin les mateixes oportunitats de ser feliços davant els altres, davant la vida. Perquè per ell, l'escola és per aprendre a ser feliç.
Esper que us emocioni tant com a jo...


Watch Pensant en els altres in Educational  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

dimarts, 14 de desembre de 2010

El meu relat del debat...

Què us puc explicar del que ja no hagi dit? I és que per explicar les coses i fer-les basta molt poca cosa! Us pos una cita de Carmen Díez, del llibre "Mi escuela sabe a naranja": "Y es que contar historias es contarse, y sólo hay que ponerle unas gotas de deseo a las palabras para que den lo mejor de si mismas, para que vuelen ligeras de corazón a corazón".
Idò, amb ganes, il·lusió, gust... s'aconsegueixen moltes coses. Aquesta cita que us he posat és una mica d'allò que tot@s hem vau contar el dia del debat. Ni més ni menys que gotes de desig que em van arribar al cor mentre ereu allà, interpretant, argumentant, exhibint tot el vostre potencial. I és també el que em va trasmetre en Joan Domènech al primer correu que em va enviar, amb la seva predisposició, amb el seu desig. I és el que ens trasmeten mestres com na Cris...
És, doncs, la recepta màgica: sólo hay que ponerle unas gotitas de deseo...

divendres, 10 de desembre de 2010

El buscador

Aquest conte de Jorge Bucay, ens ha servit com a conclusió final al debat "El Temps". Aquest debat sorgeix a partir de l'estudi sobre el temps a les escoles i a la necessitat de fer una nova mirada a l'acceleració de l'educació, a l'acceleració de la societat... a l'acceleració vertiginosa en general que vivim avui dia i de com ho trasmetem als infants. Tenen "temps" els infants per assolir els coneixements? Com més continguts, més ràpids, més deures, més extraescolars.... millor? O és important que respectem els ritmes de cada infant per assolir els aprenentatges i coneixements? És important que desenvolupin les seves capacitats intensament o cal que ho facin ràpidament i siguin de cop adults? Són algunes de les preguntes que ens hem de plantejar, ja que potser la quantitat de contiguts del currículum no fa la qualitat educativa que desitjem pels infants. El llibre que hem llegit per entendre millor les conseqüències que té una vida ràpida, accelerada, quantitativa i "buida" (per dir-ho d'alguna manera) i fer un canvi cap a un vida lenta, profunda, significativa i de qualitat, ha estat "Elogi de l'Educació Lenta", de Joan Domènech (ed. Graó, 2009) on hi podem trobar tot tipus de fonaments teòrics (fins hi tot la història del rellotge) i exemples reals que demostren la necessitat d'un canvi a la nostre societat accelerada. També surt un fragment del conte "El Buscador", de Jorge Bucay.
Val a dir que hem gaudit durant el debat de la participació d'en Joan Domènech via Skype i que ha estat molt planer i clar en el seu petit discurs. Esperam algun dia gaudir de la seva presència en viu.
El buscador
View more documents from MRURIS.

dimecres, 8 de desembre de 2010

Un dinar sorprenent per repetir

Potser un dia farà mil anys d'aquesta foto, però val a dir que vam xalar de valent... Ens en falta qualcuna, és una foto per ampliar... a veure si a sa pròxima  ho acabem de completar i en tenim una com cal.

dimecres, 1 de desembre de 2010

Tot fullejant un llibre sobre alimentació infantil, he trobat aquest fragment sobre infantesa que m'ha semblat motivador. Esper que també us ho sembli.
Si un niño vive con crítica, aprende a condenar,
Con hostilidad, aprende a pelear,
Con burlas, aprende a ser tímido,
Con vergüenza, aprende a sentirse culpable
Con tolerancia, aprende a ser paciente
Con apoyo, aprende a tener confianza,
Con elogios, aprende a apreciar
Con justicia, aprende a ser justo
Con seguridad, aprende a tener fe,
Con aprobación, aprende a quererse a sí mismo
Con aceptación y amistad, aprende a encontrar amor en el mundo.
Montse Bradford(2006), La alimentación de nuestros hijos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...