dilluns, 19 de desembre de 2011

Jocs de Falda

A la classe d'Estratègies Educatives hem traballat els Jocs de falda. Cada una de nosaltres n'havia de "representar" una. Aquesta és la que més he fet a les meves filles "Cara moixeta". Esper que us agradi.
Després també hem vist una pàgina web de Jocs de Falda que neix des de l'EOEP.
En un dels vídeos en V. Arnaiz ens explica molt bé el que són els jocs de falda i quina càrrega cultural tenen. M'agrada quan diu que "els jocs de falda NO són partitures que s'ha d'aprendre, són relacions que s'han de construir".
També explica que els jocs de falda són les primeres propostes culturals que els feim als fillets com a estructura de relació, que té un text (tot provocant la picardia), una música (molt senzilla per a què l'infant hi pugui participar) i un moviment (aprenentatge de diàleg a través del joc). Apropar adults i infants en una relació lúdica i amb molta disponibilitat. Per tant, hi ha d'haver reciprocitat que el petit anirà aprenent a mesura que interactua amb els infants. A més, animen als pares (no a les mares) a participar d'aquests joc de falda, ja que són una bona manera d'establir vincles amb els seus fills.
Aquí teniu l'enllaç: http://menorcatv.com/jocsdefalda/index.htm
També crec que és força interessant fer-ne un recull per tal d'anar ben proveits a l'escola... Poc a poc us n'aniré penjant...
Esper que sigui una bona estratègia per emprar amb els petits i establir vincles afectius amb ells.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...