dijous, 29 de desembre de 2011

Un regal per les meves pràctiques!!


divendres, 23 de desembre de 2011

Nadals de Pau...


Aquesta és una postal especial: l'hem feta amb amor, il·lusió i valors.
El nostre mag de la Pau és obra d'en Pepe,
un dibuix màgic que me va regalar pel 10è aniversari!
Us desitgem unes bones festes i un feliç any nou.


dilluns, 19 de desembre de 2011

Jocs de Falda

A la classe d'Estratègies Educatives hem traballat els Jocs de falda. Cada una de nosaltres n'havia de "representar" una. Aquesta és la que més he fet a les meves filles "Cara moixeta". Esper que us agradi.
Després també hem vist una pàgina web de Jocs de Falda que neix des de l'EOEP.
En un dels vídeos en V. Arnaiz ens explica molt bé el que són els jocs de falda i quina càrrega cultural tenen. M'agrada quan diu que "els jocs de falda NO són partitures que s'ha d'aprendre, són relacions que s'han de construir".
També explica que els jocs de falda són les primeres propostes culturals que els feim als fillets com a estructura de relació, que té un text (tot provocant la picardia), una música (molt senzilla per a què l'infant hi pugui participar) i un moviment (aprenentatge de diàleg a través del joc). Apropar adults i infants en una relació lúdica i amb molta disponibilitat. Per tant, hi ha d'haver reciprocitat que el petit anirà aprenent a mesura que interactua amb els infants. A més, animen als pares (no a les mares) a participar d'aquests joc de falda, ja que són una bona manera d'establir vincles amb els seus fills.
Aquí teniu l'enllaç: http://menorcatv.com/jocsdefalda/index.htm
També crec que és força interessant fer-ne un recull per tal d'anar ben proveits a l'escola... Poc a poc us n'aniré penjant...
Esper que sigui una bona estratègia per emprar amb els petits i establir vincles afectius amb ells.

Un conte per les dones!

Recentment es va cel·lebrar la Diada en Contra de la Violència de Gènere. Pocs dies després la meva tia em va fer arribar aquest conte sobre aquest tema. Un conte per adults i amb un missatge molt clar: NO AL MASCLISME, NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.  Tots sabem que cal fer per erradicar-ho: una educació basada en la igualtat, la igualtat d'oportunitats, la empatia, la cooperació... tot i així encara queda molta feina, molta conciència... hem de pensar en el futur, en els altres, en els nostres drets i deures com a dones lliures que podem opiniar, fer i desfer sense haver d'estar sotmeses als capritxos dels altres.
Us encoratjo a donar-li una ullada... S'apropa a la realitat! I a més té un bon toc de gràcia!Obrim!!!

Divendres dia 16 de Desembre fou un dia especial! Vam inaugurar la nostra exposició de tots els treballs més significatius que hem fet durant la carrera. Molt de temps i esforç que hem dedicat aquestes darreres setmanes a fer-ho possible. La Seu de Menorca de la UIB ha quedat preciosa!
Els professors que hem tingut fins ara han quedat meravellats, alguns no es creuen que encara es poguin fer aquestes coses i la majoria ens ha felicitat per la feina feta.
Ens ha costat però portar-la a terme, tot i els esforços del nostre tutor Pere Alzina, ja que en un principi gaudíem de un pressupost que potser no tindrem al final o estarem més d'una any en tenir-lo. Les pegues que ens han posat per penjar el material a les parets i dificultats que no haríem d'haver tingut tot i que ens van aprovar el projecte des de la UIB.
Crec que és un gran exposició.  Que si els mestres, amics, professionals de l'educació, i estudiants que la visiten hi dediquen una estona a mirar, llegir, tocar, veure els vídeos... se'n poden anar amb un bon feix de recursos i estratègies innovadores i valors vells i nous, i, sobretot, carregats d'il·lusió.
Aquí teniu un petit tast del que hi ha a Obert per Alegria.
 


divendres, 9 de desembre de 2011

OBERT PER ALEGRIA

Aquesta és l'exposició que hem preparat a la SEU DE MENORCA, CA'N SALORT, sobre tots els treballs més significatius que hem estat fent les alumnes del Grau d'Educació Infantil durant els dos darrers anys!  Sou tots benvinguts a veure-la i a passar una estona divertida pensant com xalarien  els més petits si ho poguessin fer a l'escola.
Agrair el suport incondicional del nostre tutor en Pere Alzina i la seva implicació, que sense ell no hauria estat possible. 
Us hi esperam a partir de divendres 16 de Desembre a les 19h!! Hi haurà bereneta!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...