dilluns, 7 de maig de 2012

El projecte de millora de Mussol

El projecte de millora del centre E.I Es Mussol (0-3 anys) on faig les pràctiques, tracta sobre la elaboració d'un catàleg sobre els espais de  jocs a cada cicle, millorant-ne els materials per tal d'oferir uns espais més qualitatius, més naturals, més enriquidors, que permetin als infants múltiples aprenentatges i que afavoresquin el seu desenvolupament global.
Aquest catàleg sorgeix de la necessitat del claustre d'agilitzar la programació setmanal i de compartir experiències pel que fa als espais i els materials segons les diferents edats. També és una manera d'anar totes les mestres a la una, fins hi tot les noves, i una manera d'enriquir-se mútuament. També pel fet que a través de la formació del CEP durant dos anys s'han adonat de la necessitat de canviar els materials excessivament estructurats, de plàstic, amb llumets i sons que anul·len la creativitat i l'aprenentatge de l'infant i que són innecessaris a l'escola, ja que a casa els fillets ja els tenen. Cerquen materials reciclats, que estimulin i permetin multiplicitat de posada en joc i en escena.
Ha de ser un catàleg funcional, manejable, amb el que amb un cop d'ull et puguis endur una idea per dur-la a terme a l'aula. També és un catàleg que s'ha de poder ampliar amb noves idees, nous materials i espais. A més, és un catàleg que s'estructura per aules (cursos) i que a més compta amb un marc teòric sobre els escenaris de joc i de la importància de cuidar els materials.
En definitiva, és el resultat de la formació de fa un parell d'anys i que volen poder materialitzar per tal que el que tenen a l'escola sigui més bo i més millor.

Exemple d'espai amb materials naturals, versàtils...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...