dimarts, 20 de novembre de 2012

Diada dels DRETS DELS INFANTS

Avui hauria de ser un dia especial per tots els infants de tot el món. És un dia que l'haurien de ben celebrar a l'escola i a casa. I quan dic celebrar, també vull dir treballar, conèixer i aprendre els seus drets com a ciutandans del món. 
Il·lustració d'Afra
Dia 20 de Novembre de 1059, ara ja fa 53 anys, mig segle, es va redactar la primera Convenció dels Drets dels Infants a les Nacions Unides. Tota una declaració d'intencions que actualment a molts països encara costa de dur a la pràctica, com per exemple el Dret a tenir una educació, o de ser protegit sigui quina sigui la seva condició social, raça, cultura...
En el preàmbul de la Declaració diu així: 
Recordant que, a la Declaració Universal dels Drets Humans. Les Nacions Unides han proclamat que la infància té dret a una assistència i atenció especials.
Amb el convenciment que la família, com a grup fonamental de la societat i com a medi natural per al creixement i el benestar de tots els seus membres, i particularment dels infants, ha de rebre la protecció i l’assistència necessàries per poder assumir plenament les seves responsabilitats dins de la comunitat.
Reconeixent que l’infant, per a aconseguir un desenvolupament ple i harmoniós de la seva personalitat, ha de créixer en un medi familiar, en una atmosfera de felicitat, amor i comprensió.

Considerant que l’infant ha de ser preparat per viure una vida individual en la societat i educat en l’esperit dels ideals proclamats a la Carta de les Nacions Unides, i especialment en un esperit de pau, tolerància, dignitat, llibertat, igualtat i solidaritat.
Hem de seguir refleccionant i educant transversalment per tal que tots els Infants aprenguin a ser persones adultes respectuoses, tolerants i lliures que viuen en un mateix món que cal cuidar i puguin garantir el futur de les futures generacions d'infants.
Si clicau damunt la imatge us podreu descarregar la Declaració dels Drets de l'Infant de 1989, declaració revisada i actualitzada per les Nacions Unides.
A més, durant aquest mes us aniré penjant a la dreta del blog els drets esmentats en la declaració, per tal de recollir-los i fer-ne una menció especial i digne de la infantesa i el que representa. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...