dijous, 6 de desembre de 2012

Singulars

Ahir el programa "Singulars" va fer una pinzellada sobre el sistema educatiu finlandès i les grans diferències que existeixen entre aquest sistema i el nostre. Gràcies al Doctor Xavier Melgarejo, expert en el sistema educatiu finlandès.
En la introducció del programa es fa una dura crítica a l'esborrany de la LOMCE duita a terme pel ministre Wert i presentat recentment amb molta polèmica. El pedagog Melgarejo creu que aquest esborrany és una bestiesa, un atemptat contra la identitat de les comunitats amb bilingüisme i un desig de recentralitzar tot el procés educatiu a Espanya. A més, ve a dir que Espanya no ha apostat mai per l'educació, de tal manera que és així tal i com funcionen les coses en aquest país. Els canvis constants de model educatiu en l'estat espanyol acabaran trencant el sistema, que de moment s'aguanta gràcies a la feina dels mestres, però que si es segueix per aquest camí acabarà petant. 
Què cal canviar? La política educativa, creure en l'educació, en les polítiques socials, dotar de recursos als centres públics, garantir la qualitat i l'equitat i fer una feina sèria i compromesa amb la societat. Comptar amb la família com pilar base de l'educació i fomentar la lectura.
Un programa sense desperdici! Us ho assegur!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...