dilluns, 6 d’agost de 2012

La educación prohibida

Us present un documental-pel·lícula sobre l'educació actual arreu del món i el que s'està mostrant realment a les escoles en comparació al que s'hauria de mostrar, ensenyar i fomentar o el que l'educació hauria de ser. Una frase realment interessant sobre la que tots hauríem de reflexionar: "toda educación que busque otra "cosa" tiene que ser prohibida". Personalment m'angoixa.
Amb l'avantprojecte de la nova llei de qualitat educativa el panorama educatiu és desalentador, ja que aquest tan sols potencia l'educació cap al mercat de treball, com si visquéssim encara en la revolució industrial (haguéssim de treballar tots en una fàbrica i fer treball en cadena, com a la pel·lícula encara acual de Tiempos Modernos de Charles Chaplin) i emprant constantment paraules com competitivitat, èxit, resultats, mercat internacional... substituint així els valors de democràcia, cooperació, respecte, pensament crític, treball col·laboratiu, creativitat...  Nota de premsa del Ministeri d'Educació.
A més, com podem ser un país competitiu si s'estan carregant l'educació? Si augmenten les ràtios a les aules, si deixen de contractar docents, si ens pujen l'IVA del material escolar, si ens quedem sense escoles oficials d'idiomes, si ens quedem sense beques i ajudes, si hem de pagar per dur el menjar fet de casa... no és escandalós? Jo no vull aquesta educació per cap infant! Crec que ens hi podem negar, dir no, i no fer cas de la nova llei, simplement NO. No, perquè no s'aguanta per enlloc, no perquè no beneficia a ningú, no perquè més no ens poden esprèmer, no perquè ja està bé que ens prenguin el pèl i ens culpabilitzin de la crisi, "burro paga i fes-la!"
Us deix el tràiler, ja que el documental s'estrena el proper 13 d'Agost, i l'enllaç a la pàgina web. Esper que faci obrir els ulls a més d'un! http://www.educacionprohibida.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...