diumenge, 27 de gener de 2013

Darreres setmanes de l'assignatura TIC

Hem acabat les classes! Déu n'hi do quina feinada ha fet tothom amb el projectes de TIC! Enhorabona a tot@s les meves companyes. Han estat projectes tots ells molt diferents i creatius, partint de diferents històries i destinat a diverses edats. Hem vist des de bruixes a a valors! Genial. Les sessions que hem dedicat a la presentació  de les aplicacions també ens han permès emprar i interactuar amb la pissarra digital interactiva, que tanta falta ens fa saber com va.
Ses companyes des grup Ses de Llevant han creat un joc multimèdia per infants de 6è d'Educació Infantil, emprant el tema de les bruixes i bruixots. Han partit d'un conte inventat per na Natàlia (que hi té molta traça) sobre un bruixot molt poderós que tenia uns quants enemics que li han robat les lletres del llibre d'encanteris i de les pocions. Els infants han d'ajudar al bruixot a recuperar les lletres i s'enfronten als enemics d'aquest. Tot plegat una història genial i una aplicació molt interessant, tot i que les limitacions d'interacció del powerpoint no els ha permès fer que les l'aplicació fos més àgil per l'infant. Abans de provar-la amb nosaltres, ja l'havien provat amb es fill petit de na Nàtalia i elles mateixes ja es van adonar de tots els falls i mancances de l'app abans de mostrar-la a la classe. 
El grup de Vivim les TIC ens van presentar una app sobre la por, amb un munt d'activitats interessants que l'infant podia escollir lliurement. Des del meu punt de vista, potser hi havia massa activitats, però d'aquesta manera abarquen molts aspectes que poden complementar activitats vàries d'aula, ja sigui de coneixement dels animals i les seves renous, conèixer les fases lunars o superar la por. 
El grup de El món de les TIC van fer una presentació estal·lar pel que m'han dit, amb una obra de teatre hi tot. Jo no vaig poder veure l'aplicació, ja que teníem també sessió d'orles i m'encarregava d'organitzar-ho. Tot i que sé que la seva app tractava sobre els valors: compartir, estimar, perdonar, amistat i ajudar. A veure si qualque dia la puc provar! 
Il·lustració de FRATO
I nosaltres! Quatre en TIC Els vam presentar un app sobre un persontatge anomenat BOLDO, que uns animalets del bosc se li havien menjat el seu cos fet de frutes i verdures i els infants l'havien d'ajudar a recuperar-lo. Un joc destinat a infants de tres anys. Esteim molt contentes amb la feina feta i creim que hem aconseguit un bon resultat.
Podeu seguir els projectes clicant sobre els nom dels grups.
A nivell d'assignatura dir l'hauríem d'haver tingut a primer i no pasa quart, per poder potenciar les eines durant la resta de carrera i saber emprar millor eines de presentació sobretot i per entregar treballs, però també per conèixer millor una realitat virtual. En general dir que l'assignatura m'ha agradat força i que he disfrutat, però també dir que hem aprofundit poc en eines que talvegada farem emprar molt.
Ara a seguir emprant les TIC i aplicar-les a les aules durant les pràctiques!  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...