dilluns, 7 d’octubre de 2013

El gran llibre de les emocions

Aquest és un conte escrit per Mary Hoffman i il·lustrat per Ros Asquith, que reflexa emocions com l'alegria, la vergonya, la felicitat, la tristesa... El que té d'especial és que mostra moltes situacions quotidianes que ens fan sentir d'una manera o altre i proposa maneres de solucionar algunes d'aquestes situacions més adverses. Comté molts de dibuixos que cal mirar detingudament i que donen peu a xerrar sobre el que sent aquell personatge concret. Algunes de les situacions que presenta, també hauren de fer pensar a l'adult que conta el conte; ja que moltes vegades expliquem i exigim a l'infant que superi aquelles emocions sense comptar que potser el que hauríem de fer és acompanyar-lo i ser més empàtics, de manera que els donem més peu a xerrar i expressar com es senten. 
Els contes són una gran eina, però podrien anar acompanyats d'activitats complementàries per tal que potenciïn la intel·ligència emocional de l'infant. 
Actualment, un dels pilars de l'educació hauria de ser educar emocinalment, ja que sinó els mostrem a ser ells mateixos, a ser empàtics amb els altres, a sentir-se segurs... en edats més adultes no tenen estratègies per enfrontar-se a diferents situacions emocionals. Durant la pubertat afloren de nou moltes emocions i sentiments que cal aprendre a gestionar. Saber dir el que un pensa, saber donar la mà a aquell que ha estat decantat o insultat per un altre, vergonyes, morts properes... Per tant, queda molta feina per fer encara en aquest sentit.
Aquest és un exemple del que trobareu dins el llibre.Segur que més d'un adult i infant s'hi sent identificat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...