dimecres, 26 de febrer de 2014

Emocionari: el diccionari de les emocions

De vegades ens passa que ens costa expressar, definir una emoció. Fins hi tot desconeixem les diferències que hi ha entre una emoció i una altra, perquè ens poden semblar el mateix. Coneixes la diferència entre incomprensió i desemparament? O entre frustració i decepció? Sabries definir el que és la malenconia? A què ens dur l'odi? 
També és cert que per poder gestionar i entendre les emocions les hem de viure! 
Doncs bé, existeix un diccionari preciós sobre les emocions on les podem veure enllaçades, però a més definides de manera senzilla i entenedora, acompanyedes d'il·lustracions meravelloses. Aquest diccionari es diu Emocionari i és de l'editorial Palabras Aladas. A més, a la seva pàgina trobareu un grapat de recursos per treballar les emocions amb infants de tercer cicle de primària o de secundària.
Però sobretot, és per un mateix, per anar llegint, per poder entendre les altres persones, per veure en quin estat ens trobem quan recentment s'ha mort un familiar i que estem trist, però que més tard ens podem sentir culpables, irritats o sentir odi cap a aquella persona que hem perdu... i per infant, com és aquest procés? Com el podem ajudar a expressar el que sent? I és que els infants són els miralls de les seves famílies, duen una càrrega feixuga, feixuga. Doncs, en primer lloc, posar paraules a tot el que succeeix, a definir aquestes emocions i entendre'n el procés. En segon lloc entendre-ho com un procés natural que s'ha de viure per poder-lo gestionar. I en tercer lloc donar eines a l'infant per tal que sigui resilient. I no, no és pas tant fàcil...
Per açò que us convit a comprar/ consultar aquest llibre com a primer pas!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...