dilluns, 3 de febrer de 2014

Globus emocionals

Literalment! vaig dur a terme una activitat amb infants molt molt petitons, d'un anyet! I vaig haver de pensar molt quina activitat emocional proposar que els mantenís l'interès deu minutets. Al final vaig optar per emprar globus. A cada globo, i segons el color, una cara i dons cada globus una renou. Així, mentre jo contava una petita història, anava treient els globus i feien renous. La història us la podeu inventar, ja que dels que es tracta és de que surtin elements que ells viuen en el dia a dia. Per exemple, esteim contents quan sa mamà ens fa cossiguetes (pessigolles, joques...). Ploram quan ens feim mal o no ens donen el que volem... 
Els globus no estaven massa inflats perquè després els vaig deixar als petits, per tal que els poguessin tocar. 

El globus rosat és el de l'amor, i dins dur paparets troquelars amb cors, papallones, solets... nova massa renou, però transparència d'aquest color permet veure el que hi ha a dins i fer-lo moure. 
El globus groc és el de l'alegria. A dins dur dos picarols! És una renou divertida i sempre els fa ganes de sonar.
El globus verd és el de la calma. A dins dur arrosset, que sempre cau bé.
El globus vermell és el de la ràbia! A dins dur macarrons, que fan molta renou i simulen l'enfadament.
El globus blanc (gris i millor si fós negre) representa la por. A dins dur pasta petita, tipus pistón. Està molt poc inflat, és petitet. No volem gaire aquesta por, tot i que ens és necessària per viure.
I el globus blau és el de la tristesa. A dins dur confetti molt petit (són els foradets d'enquadernació).


Com us podeu imaginar, vaig pensar que a fillets més grans de tres i quatre anys també els agradarien. A més han d'endevinar el que hi ha a dintre. Però us ho adverteixo! Es desinflen amb un obrir i tancar els ulls amb ells!
Després de l'activitats dels globus (explicar, descobrir, escoltar... però us poden surtir altres dinàmiques) trec el dau de les emocions. Aquest té les mateixes cares que els globus. Cada fillet/a tira un cop el globus i ha de dir una cosa que el faci posar d'aquella manera i després tots feim la cara. Una manera creativa de fer aquest joc (i potser millor fer-ho amb infants més grans) és tenir dos daus. Un amb animals i l'altre amb les emocions. El que s'ha de fer és representar aquell animal amb aquella emoció. Els sol agradar força també.


En definitva, jocs que potser sembla que no feim res, però a través dels quals aprenen a identificar les emocions, conèixer-les i expressar-les, tot sent més empàtics amb els altres i creant vincles més forts.
A què esperau per posar-ho en pràctica?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...