dilluns, 10 de març de 2014

Xerrada per famílies: Les rebequeries i els límits

Il·lustració: Lauren Castillo
La setmana passada vaig fer una xerrada per pares i mares sobre Les rebequeries i els límits. Vaig procurar que fós una xerrada distesa, amb humor i no molt llarga. Moltes vegades ens passa que quan anem a xerrades o conferències sobre com educar els fills surts amb mala consciència, et sents culpable i sense saber com sortir-te'n realment. Doncs un dels meus objectius en aquest xerrada fou no fer sentir "culpables" als pares pels seus actes davant una rebequeria. Em vaig dedicar més a explicar, argumentar, la necessitat de les rebequeries i l'aprenentatge que suponen aquestes per l'infant i de com l'ajuden a regular-se i aprendre a resoldre conflictes futurs; d'aquí a necessitat de tenir límits assumibles per ells i pel seu moment evolutiu. 
Vaig preparar un power point amb informació i amb un parell de vídeos. Vaig cercar informació és clar. I n'hi ha tanta sobre aquest tema... però vaig trobar un article preciós, de na Núria Alsina Punsola, anomenat "Les rebequeries, un camí cap a l'autonomia" a la revista Viure en Família de l'ed. Graó, del que us en recomano la seva lectura. Dos d'aquestes són anuncis que molts de voltros segur que heu vist, però que us enllaç perquè són genials, tenen humor tot i el producte que venen. Ambdós anuncis són ambientats en un supermercat. En un hi ha la figura paterna i a l'altra la meterna. El del pare el vaig posar al principi de la presentació per encetar i rompre el gel, per sentir les opinions de les famílies; el de la mare al final per concloure i mirar d'estirar del fil de les famílies i trobar estratègies davant una rebequeria. I em van sorprendre! 
Fou una gran experiència per jo, vaig aprendre enormement de tot@s ell@s... i és que hi ha res més polit que aprendre per tota la vida i poder-ho compartir?

Anunci amb la figura paterna:


Anunci amb la figura materna:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...