divendres, 11 d’abril de 2014

Juga net i les emocions

Des de l'Ajuntament m'han demanat fer uns tallers pel programa Juga Net i Ciutats Educadores per infants durant les vacances (22 i 25 d'Abril). Solen ser tallers on s'empren principalment materials reciclats, de rebuig... tot amb la idea de mostrar als infants que no tot va als fems i que a moltes coses els hem de donar una segona oportunitat, que ens poden servir per crear coses noves. 
Jo he volgut ajuntar materials de reciclatge, emocions i creativitat, tot inspirant-me en la feina d'Anna Llenas, autora del conte El Monstre de Colors o Diario de las Emociones. 
En els tallers treballarem les emocions primàries (amor, tristesa, alegria i por) a través de l’expressió artística. Els infants crearan 4 quadres: dos en una sessió i dos en l’altra. Cada emoció es correspon a una gama de colors i els infants plasmaran aquestes emocions de manera creativa, ja que disposen de molt material reciclat i eines per fer-ho i no han de seguir cap pauta massa concreta, més que deixar-se endur pel que senten i ser creatius! És clar que els que necessitin més ajuda la tindran. Les edats amb les que treballarem seran de 7 a 12 anys. A més, expressant les emocions els ajudam a COMUNICAR-SE i ENTENDRE’S a ells mateixos i als altres. Per tant, els ajudam a ser més autònoms, empàtics, comunicatius, potenciam l’autoestima…
En primer lloc presentarem les emocions als infants, potser fins i tot a través d’algun conte, i els demanarem quines coses senten o en quines situacions es troben amb cada emoció. Els explicarem que cada emoció correspon a un color:

• Amor! gama de rosats. A qui podem estimar? Als amics, a la família, a nosaltres mateixos...
• Tristesa! gama de blaus. Quan ens posam tristos? Quan ens feim mal, quan ens diuen alguna cosa que no ens agrada, quan es mor algú estimat...
• Alegria! gama de grocs. Quines coses ens fan estar contents? Les vacances, fer activitats divertides, escoltar música, ...
• Por! gama de negres, morats... Quan tenim por o que ens fa tenir por? Un mal son, la fosca, els monstres... 

Emprarem diferents tècniques per crear els quadres: collage, dibuix, scrap…  El material és molt variat: tapes de capses de cartró (base del nostre quadre), paper de diari, retalls de revistes, plomes, cotó, llanes, botons, xapes, cartons de diferents gruixes per donar volum, paper de bolla, xerxes de bosses de patates.... Les eines: troqueladores, tisores, tisores de formes, cola blanca, pinzells, pintures, aquarel·les, ceres... En fi, tot per poder-se explaiar hores i hores, crear i expressar!

També els oferirem alguns models, per tal que captin millor la idea i no els costi tant. Esper que els agradi i xalin molt, ja us mostraré els resultats!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...