dilluns, 14 de juliol de 2014

Mary Poppins o supercalifragilisticoespialidoso

Edició del Círculo de Lectores

Tothom ha vist el clàssic de Disney de Mary Poppins, tots recordem la cançó de "supercalifragilisticoespialidoso, aunque suene extravagante, raro y espantoso, si lo dices con soltura, sonará hermoso...", na Jane i en Michael o es conco que no podia aturar de riure...
Però... qualcú de voltros ha llegit el llibre? Sabíeu que existia, no? Idò aquest no té pràcticament res a veure amb la pel·lícula! I és que Walt Disney en va fer una versió genial i particular després de vint anys de demanar-ne els drets a l'autora, Miss Travers. La pel·lícula de Disney té un rerafons familiar, on prevalen valors d'estimació, respecte, l'esforç i el fer  no podem les coses amb positivisme; on una tutora aconsegueix que un pare molt ocupat i preocupat per l'economia més que la família, faci vincle amb els seus fills. Mirau si n'és d'important el vincle per a què els fills cresquin sans i autònoms! És més habitual xerrar del vincle matern, però igualment d'important és el patern. Els pares veuen les coses de manera diferent a les mares i les fan també diferents, que no vol dir que les facin malament. Per un infant és molt enriquidor tenir dos punts de vista sobre les coses del dia a dia. És vital que els pares participin activament en la vida del seu fill/a. A vegades les mares no els deixem. I ho feim de manera totalment inconscient i els feim sentir inútils i poc participatius. I després ens queixam que no ens ajuden!!! I és que els hem de deixar que creiin el seu espai també. És clar que no poden donar pit, però al llarg de la vida de l'infant poden fer moltes altres coses: canviar bolquers, fer el bany, donar menjars, vestir-los, passejar... una bona manera de què la mare descansi i trobi el seu espai també. El naixement d'un fill suposa molts de canvis en una parella, però tots han de tenir cabuda i protagonisme en la família.
Mary Poppins és un llibre realment extraordinari on el poder de la imaginació et dur a creure el que narra. Els personatges són nombrosos, diversos, divertits i entrenyables: cans aventurers, vaques dansaires, familiars optimistes, dones modernes... en fi. Un festival de la imaginació. 
Jo he llegit l'edició especial del Círculo de Lectores, amb il·lustracins de Júlia Cerdà, editat el 2013.
Us recoman també veure la pel·lícula Saving Mr. Banks, que tracta sobre la vida la l'autora de Mary Poppins. 
Una bona lectura per l'estiu. Us animau a llegir el llibre? ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...