dijous, 23 d’octubre de 2014

L'empatia

Una de les competències de la intel·ligència emocional és l'empatia. Mostrar una actitud empàtica amb la resta de persones és un criteri molt important a nivell emocional, ja que això voldrà dir que som capaços d’entendre als altres, de comprendre els seus sentiments i donar-li suport en cas que sigui necessari. Podríem afirmar que d'una manera o altra tots tenim sentiments i expressam les nostres emocions vers els altres de moltes maneres i en diferents graus segons si som infants o adults. L'empatia ens ajuda a saber com es senten els altres sense necessitat de dir-nos res i viure com a propis els seus sentiments. L'empatia ajuda a ser intuitiu.

Doncs bé, avui us duc un recurs per treballar-la a l'aula d'infantil, tot i que té la seva dificultat. És un joc divertit, que tant es pot fet en petit grup com en gran grup. Es tracta d'un joc de daus. Per una banda tenim un dau amb les emocions primàries (trist, content, poruc, meleit, enamorat i tranquil). Per altra banda tenim un dau amb animals (un gall, un mussol, un elefant, un ca, un moix i un be). Es tracta de tirar els dos daus, de manera que a l'infant que li toqui jugar hagi de fer d'animal  i a més l'hagi d'interpretar dins d'una emoció. TAmbé ha d'imaginar perquè l'animal que li ha sortit estar enamorat o content o trist... Verbalitzar el que succeix és una manera d'ajudar-se a un mateix. 
Els daus són fàcils de fer! Aquests estan fets amb cartró i pintats amb tempera. Les imatges les he trobat a pinterest i les cares... bé, preparar una plantilla amb word amb cercles i copiar emoticonos. Cap secret! Ànims és fàcil de fer i un joc ben interessant! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...