dilluns, 16 de febrer de 2015

Contes sobre emocions

Moltes vegades no sabem prou quines activitats fer per treballar l'educació emocional ni de com abordar-la. A moltes mestres els falten recursos i formació. Fa un parell de setmanes vaig assistir a una formació amb en Rafel Bisquerra (quan pugui us en faig un resum) en la que vam començar per un marc teòric molt necessari. A jo, principalment, em va aportar seguretat, que allò que faig a les aules sobre educació emocional és el toca. El marc teòric el tenc ben definit i ben paït, però me faltava una dosi de seguretat. El proper curs d'educació emocional el dedicarem als recursos i estratègies per treballar-ho a l'aula (és el proper mes d'Abril).
Idò avui us duc una col·lecció preciosa de l'editorial Salvatella sobre les emocions. De moment han tret 9 contes, cada conte tracta d'una emoció concreta: la tristesa, la ràbia, la tranquil·litat, la mort, l'assertivitat, la impulsivitat, l'alegria, la preocupació i la por. Els contes són realment bons d'entendre pels infants, no són molt llargs i a més vénen amb activitats per treballar les emocions, que es poden adaptar segons l'edat amb qui esteim. Alguns dels contes els hem començat a treballar amb infants de P4 i han sortit coses molt xules! Fins hi tot hem fet màscares de superherois per vèncer la POR! Altres activitats que són força senzilles, com pintar allò que ens fa por, expressar el que és l'alegria, fer camins de sorra tot representant la tristesa... en fi. Tot el que ens serveix per anar coneixent-nos!
És una col·lecció que val molt la pena tenir, ja que ens donen moltes idees per treballar l'educació emocional a l'escola.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...