Conta't un conte!En aquesta pàgina hi aniré posant, afegint, recollint.... tots aquells contes que des del meu punt de vista trasmenten un missatge important, profund, tendre,... esper que us agradin i que us siguin tant útils com a jo!


Diari de les emocions d'Anna Llenas, faré servir el seu nou llibre Diario de las emociones, replè de recursos i creativitat que permet tant a ADULTS com infants reconèixer i conèixer les emocions. Un llibre per crear identitat i autoconeixement. Us enllaç la pàgina web d'Anna Llenas, on també hi trobareu recursos gratuïts: https://annallenas.wordpress.com/


 


CRÈIXERCONTES: 10 contes per fer-se gran! de l'editorial Parramón. Un llibre que també he adquirit fa poc. Conté 10 contes plens de màgia sobre autonomia, emocions, valors.... i no vull dir res més, perquè és tant polit que crec que l'heu de comprar! Il·lustracions màgiques, paraules belles i personatges entranyables! Us he dit ja que són 10 CONTES X1?
 


LA INCREÏBLE HISTÒRIA DEL NEN MENJAPARAULES: És una història entranyable de l'editoral Babulinka books que a més ofereix pautes per treballar les emocions a casa. Tracta sobre un fillet que es menjava les paraules i que a més li succeien fets segons la paraula que es menjava... Un conte sobre emocions. També recomanar-vos l'Associació Elna, especialitzada en educació emocional i que ha supervisat aquest conte: http://www.associacioelna.com/.


Mary Poppins o supercalifragilisticoespialidoso

Tothom ha vist el clàssic de Disney de Mary Poppins, tots recordem la cançó de "supercalifragilisticoespialidoso, aunque suene extravagante, raro y espantoso, si lo dices con soltura, sonará hermoso...", na Jane i en Michael o es conco que no podia aturar de riure...
Però... qualcú de voltros ha llegit el llibre? Sabíeu que existia, no? Idò aquest no té pràcticament res a veure amb la pel·lícula! I és que Walt Disney en va fer una versió genial i particular després de vint anys de demanar-ne els drets a l'autora, Miss Travers. La pel·lícula de Disney té un rerafons familiar, on prevalen valors d'estimació, respecte, l'esforç i el fer  no podem les coses amb positivisme; on una tutora aconsegueix que un pare molt ocupat i preocupat per l'economia més que la família, faci vincle amb els seus fills. Mirau si n'és d'important el vincle per a què els fills cresquin sans i autònoms! És més habitual xerrar del vincle matern, però igualment d'important és el patern. Els pares veuen les coses de manera diferent a les mares i les fan també diferents, que no vol dir que les facin malament. Per un infant és molt enriquidor tenir dos punts de vista sobre les coses del dia a dia. És vital que els pares participin activament en la vida del seu fill/a. A vegades les mares no els deixem. I ho feim de manera totalment inconscient i els feim sentir inútils i poc participatius. I després ens queixam que no ens ajuden!!! I és que els hem de deixar que creiin el seu espai també. És clar que no poden donar pit, però al llarg de la vida de l'infant poden fer moltes altres coses: canviar bolquers, fer el bany, donar menjars, vestir-los, passejar... una bona manera de què la mare descansi i trobi el seu espai també. El naixement d'un fill suposa molts de canvis en una parella, però tots han de tenir cabuda i protagonisme en la família.
Mary Poppins és un llibre realment extraordinari on el poder de la imaginació et dur a creure el que narra. Els personatges són nombrosos, diversos, divertits i entrenyables: cans aventurers, vaques dansaires, familiars optimistes, dones modernes... en fi. Un festival de la imaginació. 
Jo he llegit l'edició especial del Círculo de Lectores, amb il·lustracins de Júlia Cerdà, editat el 2013.
Us recoman també veure la pel·lícula Saving Mr. Banks, que tracta sobre la vida la l'autora de Mary Poppins. 
Una bona lectura per l'estiu. Us animau a llegir el llibre? ;)

Bones notícies, males notícies
Aquest conte, de Jeff Mack (ed.Ediciones B.), no us el podeu perdre! Sobretot perquè cal interpretar-lo més que llegir-lo. Tracta sobre el pessimisme i l'optimisme i de quina manera s'empalten ambdues i de com podem influir en els altres amb la nostra actitut. Una història d'amistat entre un conill i un ratolí que ens fa adonar que per sort sempre hi ha algú al nostre voltant que ens fa veure el got mig ple! 
Senzill però essencial, per aquells moments en què sembla que tot el que ens passa és dolent i no sortim del forat, per aquells dies que ho veim tot negre... o per acompanyar a l'infant quan ha tingut un mal dia i fer-li veure que el comprenem i que tot pot millorar en qualsevol moment... Un llibre que ha d'estar entre els privilegiats de la vostra biblioteca!
Quasi
Molts de voltros coneixereu una història que es diu El punt (the dot). Una història sobre art. 
Bé, doncs jo us present del mateix autor, Quasi, una història sobre la confiança i l'autoestima. Una història sobre art i poesia, una història sobre germans. 
Un conte que no deixa indiferent i que ens permet treballar diversos aspectes educatius: en primer lloc, les emocions, la motivació, l'estima, la vergonya, l'error... En segon lloc, l'art en totes les seves vessants, tècniques, autors.... i per últim, el llenguatge, la poesia, les rimes, els sons.... I perquè no, la música. Pintar al ritme de la música! Us convit a trobar aquest conte i deixar-vos endur per les seves possibilitats!

Mamá, de qué color son los besos?
Un conte tendre per abans d'anar a dormir.... i una mare amb respostes pel seu fill! Quin conte més polit! Tracta sobre els tipus de besades que donam, de quin color són i que poden representar al llarg del dia. I és que el millor consell que us puc donar i que em van donar quan vaig tenir a na Gemma: dale muchos besos!  El monstre de colors
Aquest és un conte il·lustrat per la dissenyadora gràfica Anna Llenas (www.annallenas.com). Tracta sobre un monstre que no sap el que li passa perquè s'ha embullat amb les diferents emocions i ara li toca ordenar-les. Una filleta de manera  molt poètica l'ajuda a posar ordre i a mostrar-li de què van les diferents emocions. Un conte senzill, polit, que introdueix als infants amb un llenguatge planer en el món de les emocions.
La dissenyadora també té material imprimible a la web per treballar les emocions. El més interessant és com treure el suc d'aquest conte i proposar activitats als infants suficientment creatives a fi que puguin anar identificant les emcions pròpies i dels altres.
Un conte captivador que no pot faltar a cap biblioteca!La petita oruga tragona
Aquest és un conte de la mà d'Eric Carle. La primera edició fou al 1969 i des de llavors no ha deixat de vendre ni de guanyar premis. És un dels contes infantils més venuts de la història. Fins hi tot es diu que es ven una còpia per minut
I és que fou un conte innovador pel que fa a la il·lustració (emprant la tècnica del collage) i a més la gràcia dels forats de dins el llibre així com l'oruga se va menjant es fruits. A més, associa el nobre de fruits menjats als dies de la setmana (de l'1 al 5) i amb un final esperat i no esperat. 
Trobareu moltes activitats relacionades amb aquest conte a la xarxa i és molt apte per treballar-lo a l'educació infantil. Esper que us agradi! 
  


EL PUENTE
Aquest és un curtmetratge el qual dóna molt que pensar en la manera quepodem resoldre les coses. Tot és qüestió d'actitud. Un bon vídeo per mostrar als petits i fer-los reflxionar sobre la resolució de conflictes.
 Neda que neda
Aquesta és la història d'un peixet negre que vivia amb un grup de peixos vermells i un dia, una tonyina ferotge se'ls va menjar a tots! Manco a en Neda que neda...Una història captivadora que ralla sobre el treball en equip i la creativitat. 


Conte de nit
Cada nit, abans de dormir, ella s’asseu al meu llit amb un grapat de contes a les mans. En tria un a l’atzar i, amb veu suau, comença a llegir... A l’instant, paraules i imatges transformen la meva habitació. Perquè en els seus contes, jo sempre sóc el protagonista”. M'encanta com comença aquest conte!
Doncs, sí. Aquest conte també el vàrem comprar ahir. Aquest llibre ens serveix per donar a entendre als infants què és la nit i què vol dir somiar: somiar és tenir meravelloses aventures en un món diferent del que vivim. Somiar també ens pot enganar i fer tenir malsons. Però és així com els podem fer entendre als fillets que els poden expressar, narrar, explicar, dibuixar els seus somnis i malsons i així els podem ajudar tant a superar-ho com divertir-nos somiant.
És un llibre poètic escrit per Roberto Aliaga, amb il·lustracions de Sonja Wimmer  http://sonjawimmer.blogspot.com.es, un blog que si o si heu de visitar! Unes il·lustracions que no us deixeran indiferents. 


Exploradores emocionales
Aquest és un llibre que me vaig comprar ahir i que pinta la mar de bé! Del que tracta és de plantejar preguntes als infants sobre el món que ens envolta, l'entorn, i sobre el món intern, sobre el que cada un té a dins tot fent un debat en grup. Proposa fer activitats de recerca sobre la terra, però també sobre un mateix establint així un paral·lelisme entre jo i el món i com cuidar-lo. 
Cercant la imatge del llibre per Google he vist que hi ha una pàgina web en relació a aquest conte i altres. Prové de l'Institut d'Ecologia Emocional http://www.ecologiaemocional.com/inicio.html.
I us demanareu, què és l'ecologia emocional? Doncs, segons la mateixa pàgina l'ecologia emocional és l'art de transformar i dirigir la nostra energia de manera que tengui un impacte que millori el nostre creixement personal, la qualitat de les nostres relacions i una millora en les cures del nostre món.
No deixeu de visitar també la seva pàgina. Aquest és, sens dubte, un llibre que s'ha de comprar per Sant Jordi!


La caça del petó
Aquest és un conte que ens ha recomanat na Nuri, sa bibliotecària de Alaior. Casualment l'he trobat a l'slideshare i el vull compartir amb voltros. Tracta sobre un gran rei ocupat que tenia un fill petit que li havia fuit una besada...i....
Més val que el xoroeu! jejejeje Gràcies Nuri, m'ha encantat! ;) PAPERMAN
 Paperman és un curtmetratge de Disney on preval per damunt de tot la màgia. Màgia quan després de lluitar pel teu somni ho aconsegueixes i et sents feliç, màgia quan has conegut l'amor de la teva vida, màgia quan t'enfrontes als teus temors i dius prou! Un curtmetratge que no deixa indiferent!


LA LUNA
La Luna és un curtmetratge de Pixar. Un curt anim tendre, imaginatiu i enginyiós, d'aquells que desitges haver-lo escrit tu. Un dels curts que més m'ha agradat mai. Jo el vaig veure a la pantalla gran! I encara em va agradar molt més.
A l'escola ens pot servir per treballar els triangles familiars, els avis, els oficis, l'autonomia de l'infant, Nadal... cada un li pot treure el suc de moltes maneres, depenent del que vulguem treballar. 
Esper que us emocioni tant com a jo i us inspiri en aquestes festes.


Paraules DOLCES
Aquest és un treball que vàrem fer en grup sobre educació emocional a través del conte de Paraules Dolces. Hi ha tota una sèrie d'activitats que es poden fer per treballar les emocions. Esper que us agradin!
També hi trobereu el conte de Paraules Dolces.

EL CAZO DE LORENZO
Aquest és un conte senzill, però amb un missatge important: ajudar a aquells que més ho necessitin sense pensar en les seves limitacions, sinó pensant amb les seves potencialitats.
CARTA D'UN FILL A TOTS ELS PARES DEL MÓNView more presentations from MRURIS.
 
View more presentations from edyard87

ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES, un conte per treballar les pors, les rabietes i la fantasia.


EL PETIT KOALA ES QUEDA SOL
Aquest conte pertany al CD d'Emocions i Sentiments de TotSona. És un conte que ens ajuda a treballar la por, sobretot la por a allò desconegut... El vam maquetar n'Esther i jo i ens vam passar tot un matí jugant amb plastil·lina!  Us recoman tant de veure i contar el nostre conte com comprar el CD d'Emocions i Sentiments!!!For the Birds és un curtmetratge de Pixar, en el que podem veure perfectament la discriminació d'una raça cap a una altra. ës un bon curt per treballar la diversitat, el respecte i el bon humor. Esper que us agradi!A CLOUDY LESSON
Aquesta és una història commovedora per potenciar la creativitat en els infants i fomentar intercanvis intergeneracionals, entre avis i infants! Genial!One Man Band: La història d'una filleta apassionada per la música, amb bona oïda i intuició, però també força justa! ;)

Us vull presentar dues webs interessants de contes:
- ClicClicClic, cuentos interactivos on trobareu contes infantils de diverses edats amb els que l'infant pot interactuar, es llegeix en veu alta i a més surt tot el text escrit. Està molt bé per infants amb dificultats lectores i aquells que tenen dificultats en l'altenció, ja que els obliga a seguir el fil, perquè sinó cliquen no contínua la història. Esper que us agradi.

- Kuentalibros: Aquesta és més una pàgina de recomanció de llibres infantils i juvenils, on també podem veure les entrevistes amb els autors, el que es treballa, si ha estat interessant o no pels infants, adults.... A més és un treball compartit entre varis "Kuentistas". Sempre és útil conèixer l'opinió d'un altre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...